Αόρατη ορθοδοντική

 
αορατη ορθοδοντικη

Τα τελευταία χρόνια η Ορθοδοντική διαθέτει άλλη μια μέθοδο για την αντιμετώπιση των «στραβών δοντιών» με διακριτικό τρόπο. Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως «αόρατη ορθοδοντική», ή «ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια», ενώ συχνά αναφέρεται και ως «αόρατα σιδεράκια».

 

Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται είναι πολύ διακριτικές και σχεδόν αόρατες. Αυτές οι συσκευές μοιάζουν με διαφανείς λεπτές μεμβράνες (πάχος από 0,5 -0,75mm) που καλύπτουν τα δόντια. Το σχήμα τους διαμορφώνεται με τη βοήθεια ενός προγράμματος στο υπολογιστή και με μεταβαλλόμενη ελαστικότητα προκαλούν την σταδιακή μετατόπιση των δοντιών στην επιθυμητή θέση.

 

αορατα σιδερακια

Επειδή αυτές οι συσκευές μπαίνουν και βγαίνουν στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή είναι πολύ ευχάριστες και δεν προκαλούν δυσκολίες στην ομιλία, στην μάσηση και στην στοματική υγιεινή. 

Η Αόρατη Ορθοδοντική είναι μια ιδανική λύση για ενήλικες που θέλουν να διορθώσουν το χαμόγελό τους χωρίς «σιδεράκια» και χωρίς να αναγκαστούν να καταφύγουν σε μια μόνιμη προσθετική κάλυψη των δοντιών τους.

Για να είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος, θα πρέπει η επιλογή των περιστατικών, ο σχεδιασμός των ναρθήκων και ο έλεγχος της εφαρμογής τους να γίνεται από έναν Ειδικό Ορθοδοντικό.