Ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια

Η «ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια» είναι μια τεχνολογική επανάσταση στην ορθοδοντική. Γίνεται με ειδικούς νάρθηκες που κατασκευάζονται με ένα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή, που με μεγάλη ακρίβεια καθοδηγεί σταδιακά και ελεγχόμενα την μετακίνηση των δοντιών προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Οι νάρθηκες αυτοί είναι κατασκευασμένοι από ένα πολύ λεπτό και διάφανο υποαλλεργικό ακρυλικό, το οποίο τους καθιστά ιδιαίτερα αόρατους. Κάθε νάρθηκας μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σύμφωνα με τους υπολογισμούς ενός ειδικού λογισμικού. Οι νάρθηκες έχουν αυξανόμενη σκληρότητα και τοποθετούνται με συγκεκριμένη σειρά στα δόντια ώστε να τα μετακινήσουν σταδιακά προς την επιθυμητή θέση. Περίπου κάθε 4 εβδομάδες, κατασκευάζεται ένα νέο σύνολο ναρθήκων και αυτό επαναλαμβάνεται όσες φορές χρειαστεί μέχρι τα δόντια να έρθουν στη σωστή θέση.

Δεδομένης της δυνατότητας να μπαίνουν και να βγαίνουν στο στόμα, επιτρέπουν στον ασθενή να καθαρίζει τα δόντια του χωρίς καμία δυσκολία. Δυσκολίες στην ομιλία και στην κατάποση δεν υπάρχουν και ο ασθενής εξοικειώνεται με τους νάρθηκες σε λίγες ώρες.