Ορθοδοντική

Οφέλη της Ορθοδοντικής

 

Η ορθοδοντική θεραπεία διαμορφώνει ένα υγιές λειτουργικό και όμορφο στόμα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας των δοντιών και στη βελτίωση της προσωπικής εμφάνισης. Αυτό βοηθά στην ψυχική καθώς και στη σωματική ευεξία του ατόμου. Αναλυτικότερα τα οφέλη είναι:

 

Βελτιωμένη υγεία των δοντιών και των ούλων

Ίσια, ευθυγραμμισμένα δόντια καθαρίζονται πιο εύκολα και λειτουργούν ισορροπημένα. Αυτό συμβάλλει στην προστασία τους από φθορά, τερηδόνα και ασθένειες των ούλων και του οστού που τα στηρίζει.

 

 

Βελτιωμένη συνολική λειτουργία της οδοντοστοιχίας

Δόντια που δαγκώνουν σωστά μεταξύ τους έχουν θετική επίδραση στη μάσηση, στην κατάποση, και στην ομιλία.

Πρόληψη του τραύματος σε «πεταχτά δόντια»

Έχει υποστηριχτεί ότι ο κίνδυνος τραυματισμού των πρόσθιων δοντιών αυξάνεται μέχρι 45% σε παιδιά με προεξέχοντα δόντια.

Θεραπεία εγκλείστων δοντιών

Πολύ συχνά μερικά δόντια δεν καταφέρνουν να ανατείλουν και μένουν εγκλωβισμένα στο κόκαλο. Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να τα σώσει και να τα φέρει στη θέση τους. Με αυτό τον τρόπο προστατεύει τα παρακείμενα δόντια και το κόκαλο από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η παρουσία ενός έγκλειστου δοντιού (απορρόφηση ριζών, ανάπτυξη κύστεων).

Βελτιστοποίηση άλλων οδοντιατρικών θεραπειών

Προσθετική τεχνητών δοντιών, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, θεραπείες ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας, αντιμετώπιση οδοντικών τραυμάτων και ορθογναθικές επεμβάσεις, έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστούν με ορθοδοντικές παρεμβάσεις.

Βελτίωση της αισθητικής του προσώπου

Ένα όμορφο χαμόγελο ευνοεί θετικές κοινωνικές αποκρίσεις και βοηθάει στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης. Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά με ορθοδοντικά προβλήματα παρουσιάζουν συχνότερα κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα σε σχέση με παιδιά που έχουν ίσια και υγιή δόντια.