ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Υπηρεσίες

 
Ορθοδοντική θεραπεία παιδιών

Αντιμετωπίζονται οι διάφορες έξεις (π.χ. θηλασμός δάχτυλου), διατηρείται ο χώρος στο οδοντικό τόξο σε περίπτωση πρόωρης απώλειας παιδικού δοντιού, δρομολογείται η αντιμετώπιση σκελετικών και λειτουργικών προβλημάτων (π.χ. σταυροειδής σύγκλειση) με σκοπό την έγκαιρη διόρθωσή τους ή την ευκολότερη μελλοντική αντιμετώπιση τους (με την έγκαιρη παρέμβαση μειώνεται η ανάγκη εξαγωγής μόνιμων δοντιών στην εφηβεία).

Η θεραπεία γίνεται συνήθως με κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα («μασελάκια»).

Διαβάστε περισσότερα για τα ΠΑΙΔΙΑ και για τις ΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.

 

Ορθοδοντική θεραπεία για εφήβους

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αντιμετωπίζονται συνολικά και ολοκληρωτικά όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα με σκοπό να αποκατασταθεί η λειτουργία και αισθητική του στόματος.

Χρησιμοποιούνται κινητοί («μασελάκια», εξωστοματικό τόξο κλπ) καθώς και ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί («σιδεράκια»).

Διαβάστε περισσότερα για τους ΕΦΗΒΟΥΣ και για τα ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.

 

Ορθοδοντική Θεραπεία για Ενήλικες

Η ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες μπορεί να αφορά την πλήρη διόρθωση των οδοντικών τόξων ή την αντιμετώπιση τοπικών λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων.

Συχνά η θεραπεία στους ενήλικες γίνεται σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες της οδοντιατρικής με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση οδοντιατρικών προβλημάτων (θεραπεία περιοδοντίτιδας, προετοιμασία για προσθετική αποκατάσταση, προετοιμασία για τοποθέτηση εμφυτευμάτων κλπ).

Η θεραπεία στους ενήλικες μπορεί να γίνει με «λευκά σιδεράκια» ή με ορθοδοντικές συσκευές που δεν είναι εμφανείς (Aligners).

Διαβάστε περισσότερα για τους ΕΝΗΛΙΚΕΣ.