Blog

Blog

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, Η ΠΙΠΙΛΑ Ή ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

Πολλοί  γονείς βλέποντας το μωρό τους να πιπιλάει το δάχτυλό του αγχώνονται και προσπαθούν να το εμποδίσουν να το κάνει. Όμως για τα νεογέννητα, αυτή η συνήθεια είναι πολύ ευχάριστη (σχεδόν απαραίτητη) και τα βοηθάει να ηρεμούν. Για αυτούς τους λόγους είναι μια πολύ συνηθισμένη έξη στα νεογέννητα με διαφορετική βέβαια ένταση και συχνότητα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ορθοδοντικές θεραπείες

ορθοδοντικες θεραπειες

Η σωστή σύγκλειση των δοντιών και των γνάθων δεν επιδρά μόνο στο χαμόγελό μας, κάνοντάς το ακαταμάχητο. Έχει επίσης ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα. Βελτιώνει τη στοματική υγεία, μειώνει προβλήματα στις γνάθους, τα δόντια και τα ούλα και τελικά κάνει τις επισκέψεις στον οδοντίατρο πολύ λιγότερες και ασήμαντες.

Τι είναι τα διάφανα σιδεράκια και πώς μπορούν να βοηθήσουν τους ενήλικες ασθενείς;

αορατα σιδερακια

Θέλετε να αποκτήσετε ένα υπέροχο χαμόγελο, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Το καλό με την ενηλικίωση είναι ότι μπορούμε να αποκτήσουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε χωρίς να το περιμένουμε από κάποιον άλλον. Το κακό, όμως, είναι ότι πια είναι απόλυτα στο χέρι μας η πραγματοποίηση της επιθυμίας και δεν έχουμε δικαιολογίες. Εντούτοις, οι δικαιολογίες των ενηλίκων, για να μην επισκεφτούν τον ορθοδοντικό δεν είναι λίγες και δυστυχώς καθόλου αμελητέες.

Τα είδη της ορθοδοντικής θεραπείας και πώς αυτά θα συμβάλλουν στη στοματική σας υγεία

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να συμβάλλει στη στοματική σας υγεία με διάφορους τρόπους ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Όπως κάθε ιατρική θεραπεία, έτσι και η ορθοδοντική αποτελείται από συγκεκριμένα βήματα που συγκροτούν το σχέδιο θεραπείας, το οποίο προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επισκεφθείτε τον ορθοδοντικό, για να γλιτώσετε χρήματα και ταλαιπωρία

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο ή ακόμα και εξωπραγματικό. Εσείς όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι έχετε συνδυάσει στο μυαλό σας τον ορθοδοντικό με πολλά έξοδα ή ίσως θυμάστε τους γονείς σας να πληρώνουν για αρκετά χρόνια κάθε μήνα ένα ποσό για τη σωστή στοματική σας υγεία, ενώ παράλληλα ο ορθοδοντικός, ως γιατρός, σημαίνει για εσάς πόνο και ταλαιπωρία.

Επισκεφθείτε τον ορθοδοντικό σας αυτός ξέρει

ορθοδοτικος

H περίοδος λιτότητας που διανύουμε, συμπυκνώνει όλο και περισσότερα ερωτηματικά σχετικά με την χρησιμότητα της ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται για μία ιατρική μέθοδο με μόνο στόχο το αισθητικό αποτέλεσμα, αγνοώντας τις πολλαπλές δυσλειτουργίες που κρύβονται πίσω από την λανθασμένη διάταξη των δοντιών μας και κρίνοντας την ως είδος πολυτέλειας που αντιβαίνει στους δύσκολους, οικονομικά, καιρούς.

Παιδιά και ορθοδοντική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

παιδια και σιδερακια

Η ορθοδοντική είναι μία επιστήμη, η οποία με το πέρασμα των χρόνων έχει εξελιχθεί ραγδαία, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους που βελτιώνουν τόσο την ορθή σειρά των δοντιών όσο και την στοματική υγιεινή του παιδιού σας. Αν και πολλοί γονείς το αγνοούν έξι στα δέκα παιδιά παγκοσμίως χρειάζονται σιδεράκια στα δόντια τους, ακόμα και αν η ανομοιομορφία σε αυτά δεν είναι τόσο εμφανής.

Περι.. Ορθοδοντικής!

orthomiras.gr _ Αορατα σιδερακια, διαφανα σιδερακια, ορθοδοντικος

H περίοδος λιτότητας που διανύουμε, συμπυκνώνει όλο και περισσότερα ερωτηματικά σχετικά με την χρησιμότητα της ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται για μία ιατρική μέθοδο με μόνο στόχο το αισθητικό αποτέλεσμα, αγνοώντας τις πολλαπλές δυσλειτουργίες που κρύβονται πίσω από την λανθασμένη διάταξη των δοντιών μας και κρίνοντας την ως είδος πολυτέλειας που αντιβαίνει στους δύσκολους, οικονομικά, καιρούς.

Χαμογελώντας ... ορθά! Μέρος 1ον

Δοντάκια στραβά, χαμόγελα στραβά. Η ορθοδοντική επιστήμη έχει τη λύση για τα άτακτα δοντάκια των παιδιών σας αλλά και για τα δικά σας, βοηθώντας σας να αποκτήσετε υπέροχα και φωτεινά ίσια χαμόγελα με αυτοπεποίθηση. Ο ορθοδοντικός γίνεται, λοιπόν, ο καλύτερος φίλος σας και σας βοηθά να αποκτήσετε το πιο υπέροχο χαμόγελο που δε θα μπορούσε να σας χαρίσει καμία φύση.

Χαμογελώντας ... ορθά! Μέρος 2 ον

χαμογελώντας ορθα

Στο πρώτο μέρος του άρθρου μας αναφερθήκαμε σε ένα μέρος των προβλημάτων με τα οποία έρχεται συχνά αντιμέτωπος ένας ορθοδοντικός, ο ειδικός αυτός που μας χαρίζει μοναδικά χαμόγελα για να κάνουμε τους εχθρούς μας να «σκάσουν» από το κακό και τη ζήλεια τους. Αναφερθήκαμε ήδη στην πρόταξη, τη βαθιά δήξη, την ανοιχτή δήξη, το συνωστισμό και την αραιοδοντία που η ορθοδοντική καλείται να αντιμετωπίσει.

Ας δούμε τα υπόλοιπα ορθοδοντικά προβλήματα: