Τι είναι τα διάφανα σιδεράκια και πώς μπορούν να βοηθήσουν τους ενήλικες ασθενείς;

αορατα σιδερακια

Ημερομηνία: 27/11/2017

Θέλετε να αποκτήσετε ένα υπέροχο χαμόγελο, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Το καλό με την ενηλικίωση είναι ότι μπορούμε να αποκτήσουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε χωρίς να το περιμένουμε από κάποιον άλλον. Το κακό, όμως, είναι ότι πια είναι απόλυτα στο χέρι μας η πραγματοποίηση της επιθυμίας και δεν έχουμε δικαιολογίες. Εντούτοις, οι δικαιολογίες των ενηλίκων, για να μην επισκεφτούν τον ορθοδοντικό δεν είναι λίγες και δυστυχώς καθόλου αμελητέες. Κάποιοι σκέφτονται το κόστος, πράγμα πολύ φυσιολογικό στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ωστόσο, κατά βάθος όλοι το γνωρίζουμε καλά πως τα χρήματα για μια ιατρική θεραπεία δεν είναι ποτέ πεταμένα και πως η απόσβεση θα έρθει πολύ γρηγορότερα από ότι το περιμένουμε, αφού με σωστή σύγκλειση και στοματική υγιεινή θα αποφύγουμε άλλα πολύ μεγαλύτερα έξοδα στον οδοντίατρο, τα οποία μάλιστα δεν θα μπορούσαμε να τα αποπληρώσουμε σε βάθος διετίας με τις πολύ μικρές μηνιαίες δόσεις που προσφέρουν οι ορθοδοντικοί.

 

Από την άλλη, υπάρχει και μια ακόμα δικαιολογία που μπορεί να μας κρατήσει μακριά από τον ορθοδοντικό και την οποία επίσης πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας. Το ζήτημα της διακριτικότητας της ορθοδοντικής θεραπείας και το κατά πόσο μπορεί αυτή να εφαρμοστεί σε έναν ενήλικα, ο οποίος επιζητά ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δεν θα τον περιορίζει και δεν θα του θυμίζει την εφηβεία του. Κανείς δεν θέλει μετά τα 20 χρόνια του να κυκλοφορεί με εμφανή σιδεράκια στο στόμα και αυτή η επιθυμία είναι σεβαστή και πλήρως κατανοητή. Για αυτό το λόγο, η σύγχρονη ορθοδοντική επιστήμη έχει αναπτύξει διάφορους ορθοδοντικούς μηχανισμούς, οι οποίοι εγγυώνται στον ενήλικα ασθενή ένα διακριτικό αποτέλεσμα που θα τον κάνει να αισθάνεται άνετα και να μπορεί να κάνει στην καθημερινότητά του ό,τι ακριβώς θέλει χωρίς να περιορίζεται ούτε από λειτουργικούς ούτε από αισθητικούς παράγοντες. Ο πιο αποτελεσματικός και αξιόπιστος από αυτούς τους μηχανισμούς είναι τα διάφανα σιδεράκια.

 

Τα διάφανα ή, όπως αλλιώς λέγονται, τα αόρατα σιδεράκια είναι ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που εφαρμόζονται πάνω στα δόντια, όπως ακριβώς και τα κανονικά σιδεράκια που όλοι ξέρουμε από τα παιδιά και τους εφήβους. Η διαφορά τους είναι ότι τα αόρατα σιδεράκια κατασκευάζονται με υλικό, που μπορεί να είναι κεραμικό ή πλαστικό και το οποίο είναι πολύ κοντά στο χρώμα της αδαμαντίνης των δοντιών. Έτσι, η αντίθεση που κάνει με τα δόντια είναι ελάχιστη και ο ασθενής δε νιώθει άβολα. Μάλιστα, τα διάφανα σιδεράκια έχουν την επιπλέον ιδιότητα ότι δεν αλλοιώνονται με το κάπνισμα διατηρώντας σταθερό το χρώμα τους, ώστε να ταιριάζουν ακόμα και σε καπνιστές.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα αόρατα σιδεράκια είναι ότι η λειτουργία τους δεν διαφέρει σε τίποτα από τα συμβατικά σιδεράκια. Πολλοί ενήλικες επιλέγουν άλλες ορθοδοντικές λύσεις και κυρίως κινητούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς, όπως τους διαφανείς νάρθηκες, όμως τα αόρατα σιδεράκια είναι μια πολύ πιο αποδοτική και ελεγχόμενη από τον ορθοδοντικό λύση, η οποία καθιστά την όλη διαδικασία απόλυτα ασφαλή και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το χαμόγελό σας.